Elbil lading- ladestasjoner for privatmarkedet

For deg som er bruker av elbil er det viktig å tenke over behovet for lading.
Kjørelengder, avstander og daglig bruk styrer i stor grad også valg av ladeløsning. Er det slik at du trenger å lade bilen hjemme, er det viktig at du etablerer en god og sikker løsning for lading. Vi hjelper deg med kloke og trygge valg.

 

God og sikker veiledning for lading av elbil

Vi hjelper deg med å avdekke behovet ditt og finne ladeløsninger som tilfredsstiller kravene til lading av din elbil. Alle Sønnicos avdelinger har spesialister på elbil-lading, og vi hjelper deg gjerne med gode råd og veiledning. Kontakt oss her.
 

Vanlig stikkontakt?

Fortsatt er det mange som lader elbilen fra vanlig stikkontakt med ladekabelen som følger med elbilen som standard. Ved bruk av stikkontakt for fast lading av elbil er det krav om jordfeilbryter type B og maks 10A sikring på dedikert kurs.


Mer effektiv lading av elbil hjemme

Vi anbefaler sterkt å få installert hjemmeladestasjon der du lader til daglig – både for effektivitetens og sikkerhetens skyld. For å slippe å ta ut ladekabel fra bilen og koble til og fra hver morgen, er det også langt enklere med en ladestasjon med fastmontert kabel.
 
En ladestasjon gir også mulighet for raskere lading og er en mer robust og langt sikrere løsning enn en vanlig stikkontakt. Mens lading med vanlig stikkontakt er begrenset til maks 2,5 kW (10A), kan man med en ladestasjon lade opptil 22 kW.


Tryggere med egen ladestasjon

En ladestasjon er sikrere fordi vanlige stikkontakter ikke er laget for å tåle høy belastning over lang tid. Våre ladestasjoner oppfyller forskriftene for lading av elkjøretøy. Stasjonen får en egen kurs, riktig sikring, jordfeilvern type B og DC-beskyttelse. Ladestasjonen gir også beskjed om eventuelle feil, og stopper strømtilførselen når elbilen er fulladet.
 
Ladestasjoner er installasjonspliktig – noe som betyr at du trenger hjelp av en elektriker for å få ladestasjonen installert. Sønnico har elektrikere over hele landet med høy kompetanse på installasjon av ladestasjoner.
Send oss en forespørsel eller be om pristilbud.


Bor du i et borettslag eller sameie?

Dersom du bor i et borettslag eller sameie, kan du lese mer om våre løsninger for lading av elbil her. Det kan være et godt utgangspunkt for et forslag eller en presentasjon for styret i ditt borettslag eller sameie.
Koronaviruset og sikkerhet.
Slik gir vi deg en trygg opplevelse.

 
Vi tilbyr privatkundene våre å dele opp betalingen med Svea finans
Kontakt oss
Relaterte artikler
zaptec

Rask og sikker lading av elbil hjemme

Sønnico leverer ladeløsninger for alle typer biler. Vi hjelper deg med å finne en effektiv og sikker løsning for din elbil
Elbillading privat
sparstrom

Spar strøm

I Sønnico er vi opptatt av miljø. Vi har tro på at våre bidrag til å skape mer energieffektive bygg og boliger er viktige, og at våre løsninger vil gi våre kunder en bedre hverdag og lavere strømregninger. 
Spar strøm
elektriker

Din lokale elektriker

Våre elektrikere utfører alle typer elektroinstallasjoner i boliger og næringsbygg. Alt innen nyinstallasjon, forbedring, oppgradering, feilsøking og utbedring av feil på elektriske anlegg.
Elektriker privat