Solcelle

Sønnico har erfaring fra flere typer solcelle-anlegg både i boliger, innenfor landbruk og i bedrifter. Vi samarbeider med flere leverandører og kan hjelpe til med å planlegge og installere solcelle-anlegg.
 

Hva er solceller?

Hensikten med et solcelle-anlegg er å utnytte gratis fornybar energi fra solen.
Solceller lager strøm fra solenergi og kan dekke strømforbruket direkte eller via salg og tilbakekjøp hos strømleverandører. Det må undersøkes og avtales med leverandør om muligheten for et eventuelt salg tilbake til nettet.
 

Solcelle-paneler er enkle å installere

Solcelle-paneler er i de aller fleste tilfeller enkle å installere og medfører som regel bare små inngrep i konstruksjonen. Solcelle-paneler har forutsigbar ytelse og er enkle å fjerne igjen – dersom ønskelig. Bruk av solceller vil gi bygget et bedre energimerke og bidra til å øke byggets verdi.
 

Støtte til installasjon av solcelle-anlegg

Det kan også søkes om Enova-støtte – noe som er med på å redusere installasjonskostnadene ved anskaffelse av solcelle-anlegg. Sønnico bistår gjerne i søknadsprosessen for Enova-støtte.
 

Tips når man skal vurdere solceller

Solceller passer best på flater mot sør, sørvest eller sørøst – og må ikke skygges av natur eller andre konstruksjoner. Mulighetene for utnyttelse av solenergi avhenger av beliggenhet, solforhold og muligheter for innfesting.
Solceller kan integreres i takflaten og monteres både på flate og skrå tak, samt på fasade. Solcelle-paneler gir best ytelse når sola treffer disse naturlig og direkte, og bør derfor vinkles mot sola fremfor en horisontal plassering.
Sønnico kan hjelpe deg med å finne riktig type solcelle-anlegg.

Ta kontakt med ditt lokale kontor.
Koronaviruset og sikkerhet.
Slik gir vi deg en trygg opplevelse.

 
Vi tilbyr privatkundene våre å dele opp betalingen med Svea finans
Kontakt oss
Relaterte artikler
sparstrom

Spar strøm

I Sønnico er vi opptatt av miljø. Vi har tro på at våre bidrag til å skape mer energieffektive bygg og boliger er viktige, og at våre løsninger vil gi våre kunder en bedre hverdag og lavere strømregninger. 
Spar strøm
smarthus

Smart hus

Sønnico kan levere et smarthus som gir deg høyere komfort, økt sikkerhet og lavere energiforbruk.
Smarthus
solcelle-mobil

Solcelle

Sønnico har erfaring fra flere typer solcelle-anlegg både i boliger, innenfor landbruk og i bedrifter.
Solcelle